LOCURI DE VIZITAT ÎN MUNICIPIUL BĂLȚI

Pe lângă timpul petrecut explorând Biblioteca USARB, socializând cu colegii din campus sau navigând pe internet, studenții USARB au oportunitatea de a-și valorifica timpul liber descoperind obiectivele turistice ale municipiului Bălți. Printre cele mai importante centre culturale și de agrement ale municipiului se numără:

  1. Teatrul Național “Vasile Alecsandri”

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a fost fondat la 16 mai 1957, mai întâi ca trupă moldovenească pe lângă teatrul rus care activa în Bălți din anul 1947. Denumirea curentă o primește la 16 mai 1990. Unul din obiectivele artistice de bază ale teatrului este montarea dramaturgiei naționale, astfel teatrul își alcătuiește repertoriul în principal pe texte ale autorilor din Republica Moldova și România. Clădirea Teatrului, uncială în R. Moldova, este monument de însemnătate națională.

Adresa: 3100 mun. Bălți, Piața Vasile Alecsandri 1

Pagina web: https://tnb.md/

 

  1. Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți

Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți reprezintă o bună oportunitate de a face cunoștință cu tradițiile culturale ale municipiului. Muzeul a fost înființat în 1960 și este unicul muzeu din municipiu. Muzeul dispune de un fond muzeistic  în număr de 34 027 unități. Exemple de valori sunt: colecția variată de medalii și monede, documente vechi, armament  și costume naționale.

Adresa: Bălți , str. Lăpușneanu, nr. 2

 

  1. Aleea Clasicilor Culturii Naționale din Bălți

Aleea Clasicilor Culturii Naționale din Bălți, inaugurată pe data de 17 iulie 2010, se află în centrul orașului, în scuarul „Meșterul Popular”, rebotezat în „Scuarul Clasicilor”. Primele trei busturi instalate pe Alee sunt ale marilor scriitori: Mihai Eminescu, Ion Creangă și Grigore Vieru. Este un loc perfect pentru o plimbare relaxantă în centrul cultural al urbei.

Adresa: Bălţi, scuarul din Piaţa Centrală “Vasile Alecsandri”

 

  1. Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bălți

Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena este construită în anul 1934 în orașul Bălți. Este una dintre cele mai monumentale construcții din prima jumătate a secolului XX, remarcându-se prin arhitectura sa deosebită care îmbină elemente tradiționale cu cele ale stilului neobizantin. Picturile interioare au fost realizate de renumiți pictori români, ungari și italieni.

Adresa: Strada Independenței 55, Bălți 3100

 

LOCURI DE VIZITAT ÎN MOLDOVA

  1. Atracţii turistice.

Principalele atracţii turistice în Moldova au caracter cultural, natural şi antropic.

Detalii: https://www.travel.md/ro/locuri-de-vizitat/atractii-turistice/

  1. Crame, vinării, fabrici de vin

Creşterea viţei de vie şi vinificaţia reprezintă cartea de vizită a Moldovei. Detalii:  https://www.travel.md/ro/locuri-de-vizitat/crame-vinarii/

  1. Biserici şi Mănăstiri

Detalii: https://www.travel.md/ro/locuri-de-vizitat/biserici-si-manastiri-moldova/