Alumni Erasmus+ Network

 

Asociații

Misiune
1.        Erasmus+ Student and Alumni Alliance (ESAA) este o organizație-umbrelă care reunește asociațiile Erasmus Mundus Students (EMA), Erasmus Student Network (ESN), garagErasmus (gE) și OCEANS.

Misiunea: consolidarea cooperării dintre studenții Erasmus + și alumni prin organizarea de activități care se concentrează pe fortificarea rețelei lor, dezvoltarea lor profesională și învățarea interculturală, promovând în același timp învățământul superior în Europa și parteneriate la nivel mondial.

Site web: https://www.esaa-eu.org 

2.        Erasmus Student Network (ESN) este o organizație studențească non-profit internațională.

Misiunea: reprezentarea studenților internaționali, oferind astfel oportunități de comunicare interculturală și de auto-dezvoltare sub principiul studenți care ajută studenți.

Site web: https://esn.org/

3.        Erasmus Mundus Association (EMA) este o asociație pentru toți studenții și absolvenții programelor de master și doctorat Erasmus Mundus.

Misiune: să servească interesele studenților Erasmus Mundus și ale absolvenților, în special prin furnizarea unui forum pentru crearea de rețele, comunicare și colaborare și prin promovarea Erasmus Mundus ca program european de excelență în educația internațională.

Site web: https://www.em-a.eu/

4.        garagErasmus (gE) este o rețea profesională a generației Erasmus.

Misiunea: îmbunătățirea vieții oamenilor care au avut o experiență internațională de studii sau muncă, permițându-le să acceseze oportunități pentru o carieră de succes în comunitatea europeană. gE își îndeplinește misiunea prin potrivirea cererii și ofertei de locuri de muncă internaționale, încurajarea inițiativelor sociale și contribuirea la crearea de noi start-up-uri.

Site web: http://www.garagerasmus.org/

5.        Organisation for Cooperation, Exchange and Networking (OCEANS) este o rețea concepută exclusiv pentru studenții care au participat în mobilitatea internațională de credite în cadrul Programului Erasmus +.

Misiunea: să sprijine schimbul intercultural și dialogul global dintre alumni și studenți; susținerea membrilor în dezvoltarea lor personală și profesională; sporirea internaționalizării învățământului superior prin încurajarea universităților din întreaga lume pentru a participa la programe internaționale de mobilitate a creditelor.

Site web: https://www.oceans-network.eu/

6.        European Student Association from Moldova (ESAM) este secțiunea de candidată a Rețelei internaționale ESN și reprezintă comunitatea studenților Erasmus din Republica Moldova.

Misiunea: crearea și dezvoltarea unei structuri similare cu ESN, oferind suport informațional și organizând evenimente de divertisment pentru studenții internaționali.

Site web: https://www.facebook.com/esnchisinaucs/