Târgul proiectelor Erasmus+, ediția a III-a,  prezentat la Ziua Europei 2019

Proiectele din cadrul programului Erasmus+, AC2 – Consolidarea capacităților în învățământul superior, implementate cu participarea USARB, au fost prezentate în cadrul celei de-a treia ediții a Târgului Proiectelor Erasmus+, prezentată la Ziua Europei la Bălți 2019, în data de 16 mai 2019, în incinta Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Evenimentul Târgului Proiectelor Erasmus+, a fost inițiat și organizat de către doamna Valentina PRIȚCAN, Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale în anul 2018 și se află la cea de-a treia ediție.

Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord, ajunsă la cea de a IX-a ediție, a fost organizată, în parteneriat, de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Consulatul General al României în Bălți și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. În acest an, la organizarea evenimentului au mai participat, în calitate de parteneri, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), People in Need Moldova, Primarii pentru Creșterea Economică, Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională” și, în calitate de partener instituțional, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

La eveniment au participat ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Excelența Sa Bartłomiej Zdaniuk, ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Excelența Sa Zdeněk Krejčí, consulul general al României la Bălți, Excelența Sa Mihail Baciu, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, administrația Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), autorități publice locale din nordul republicii, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și jurnaliști.

Proiectul LMPI a fost prezentat la eveniment de membrii de proiect dr., conf. univ. Corina Negara și dr., conf. univ. Mircea Petic, precum și de oaspetele dr. Raimondo Sepe, șef Departament IT la Universitatea UNINETTUNO, Roma, Italia.

Pentru detalii accesați:

Leave a Comment